top of page

Zingen in tijden van corona

Wat een tijd! Zo'n breuk in mijn leven, plotseling geen concerten meer kunnen te geven of nauwelijks nog muziek tekunnen maken met andere mensen, had ik me nauwelijks kunnen voorstellen. Maar het is een groot plezier om wekelijks (online) stemtraining te kunnen blijven geven aan zo veel zangers. Fitnesstraining voor de stem is aan de orde van de dag, want de koorrepetities zijn allemaal afgelast. Online workshops over bepaalde zanggerelateerde thema´s kunnen nu ook het grote gat een beetje opvullen.


Maar dan is er opeens een verzoek voor een echt optreden! Morgen zingen we de cantate BWV 74 van Johann Sebastian Bach in de Martinikirche in Siegen onder muzikale leiding van Peter Scholl. Met de wondermooie aria "Komm, komm, mein Herze steht dir offen" onderbreek ik mijn Corona-gerelateerde zangpauze. In de tijd daarna zal ik ook regelmatig te horen zijn met kleinere optredens in de mis of in Martiniklänge. Alles wordt ook live gestreamd op het YouTube-kanaal van de Martinikirche. Op die manier houden we de muzikale traditie warm tot we weer groots kunnen uitpakken! Ik wens iedereen veel moed en muziekjes.Comentários


bottom of page